Masajul este o tehnică extrem de veche, folosită în prevenirea şi tratarea anumitor afecţiuni, dar şi în reechilibrarea psihică, tehnicile specifice având rolul a acţiona asupra anumitor părţi ale corpului. Masajul a fost folosit din cele mai îndepărtate timpuri, antichitatea lăsând adevărate tratate dedicate artei de a acţiona asupra trupului şi minţii. Recuperarea după bătăliile grele, se făcea plin aplicarea tehnicilor de masaj, astfel că şi astăzi te poţi bucura de beneficiile masajului, indiferent de contextele pe care le parcurgi.

Aplicarea tehnicilor de masaj

Tehnicile de masaj sunt variate, în funcţe de scopul pentru  care se aplică. Tehnic, această ramură a medicinei este catalogată în funcţie de specificul afecţiunii asupra căreia va acţiona, dar şi ţinând cont de modul în care se aplică tehnicile asupra corpului. În funcţie de acest aspect, există o serie de manevre pe care un  maseur profesionist le va aplica asupra corpului tău, adaptându-le nevoilor şi contextului tău medical, personalizând astfel masajul. Tehnicile de masaj sunt somatice, presupunând prelucrarea mecanică sau manuală a sistemului muscular sau a ţesuturilor moi.

Tehnicile de masaj diferă prin intensitatea presiunii sau rapiditatea prin  sunt aplicate. Acestea sunt principale şi secundare, categorii care la rândul lor conţin  alte subcategorii. Astfel, dintre cel mai des folosite tehnici de masaj pot fi amintite: netezirea, tapotamentul, vibraţiile, fricţiunea şi frământatul, iar din cele  secundare, cernutul, scuturatul,  rulatul, pensările şi ridicările, tensiunile,  presiunile şi tracţiunile. Mâinile unui maseur profesionist vor şti cum să aplice fiecare dintre aceste tehnici, astfel încât rezultatul să fie cel scontat de tine. Însă cunoştinţele şi experienţa maseurului sunt captate şi redate la cel mai înalt nivel de fidelitate, de un fotoliu de masaj, rezultat la inteligenţei artificiale.

Inteligenţa artificială

Un concept nou, inteligenţa artificială presupune anumite mecanisme care pot efectua funcţii şi acţiuni specifice gândirii şi raţionamentului uman. Şi pe palierul sănătate şi întreţinere, acest concept tinde să ocupe un loc foarte important, rezultatele neîntârziind să ne surprindă. Dacă doreşti să îţi oferi o şedinţă de masaj inovativă, atunci un fotoliu pentru masaj va prezenta caracteristica de a acţiona asupra corpului tău, asemeni mâinilor unui maseour profesionist, oferindu-ți aceeași ședință de masaj personalizată. Ştiinţa şi experienţa maseourului vor fi înlocuite de funcţiile fotoliului, acest mecanism acţionând asupra corpului tău la intensitatea şi ritmicitatea potrivite şi adaptate ţie. Alegând acest tip de masaj, comod şi foarte eficient, te vei bucura de o scanare morfologică iniţială, pe baza căreia fotoliul ia în calcul toate datele tale şi în funcţie de care va stabili automat cu ce presiune, dar şi unde trebuie intervenit.

Astfel, un fotoliu masaj îţi va aplica tehnicile strict destinate ţie, alese automat pe baza profilului tău anatomic şi stării musculaturii tale, cu scopul de a-ţi oferi cât mai multe beneficii. Când nu poţi ajunge la un salon de masaj, inteligenţa artificială îţi va veni în ajutor, oferindu-ţi o şedinţă de masaj aplicată corect şi adaptată nevoilor tale, la locul de muncă sau în confortul casei tale.