Un corp liniar de iluminat are o formă liniară. De aici provine și numele lui. Sunt folosite pentru iluminarea corectă a spațiilor mari. Corpurile de iluminat liniare ajută designerii să creeze soluții interioare originale. După apariția și dezvoltarea lor, aceste corpuri liniare de iluminat au câștigat o popularitate imensă, ceea ce a făcut posibilă experimentarea formei lor și îmbunătățirea calității. Corpurile de iluminat liniare cu led pentru iluminatul interior, asigură un flux luminos uniform. Sunt ușoare, compacte și au o varietate de dimensiuni. În plus, poți selecta temperatura de culoare adecvată și poți alege corpul în orice nuanță. Astfel de corpuri liniare de iluminat pot fi utilizate în spații mari precum showroom-uri, hale de producție, centre comerciale, aeroporturi și gări. De asemenea, sunt utilizate în interioare de design modern pentru delimitarea vizuală a zonelor dintr-o încăpere și pentru iluminat tavane extinse și suspendate, scări, podele, podiumuri, rafturi, oglinzi, tablouri și nișe.

Corpuri liniare de iluminat – modele

Un corp liniar de iluminat suspendat arată bine într-un interior strict de afaceri și îți permite să evidențiezi în mod eficient zona de lucru personală. Este potrivit pentru birouri cu tavane tehnice înalte. Un corp de iluminat suspendat liniar parabolic, este elegant și puternic și este ideal pentru birouri și pentru acasă. Atunci când alegi această opțiune pentru ateliere, birouri sau showroom-uri, ar trebi să știi că lămpile se încălzesc în timpul funcționării. Prin urmare, este important ca masa carcasei de aluminiu să fie calculată profesional, pentru a fi capabilă să disipeze căldura.

Iluminarea bună este foarte importantă

Datorită luminii excelente, poți petrece confortabil timpul, munca, cititul și așa mai departe. Iluminatul cu LED înlocuiește treptat produsele de iluminat cu mercur și fluorescente de pe piață, care adesea pun probleme cu zgomotul și arderea filamentului. Modelele de corpuri liniare de iluminat sunt folosite pentru a ilumina încăperile mari. Produsele asigură o iluminare uniformă, fără strălucire. Este cea mai bună soluție pentru spații comerciale și showroom-uri. Dispozitivele de iluminat liniar sunt împărțite în următoarele tipuri:

  • încorporat;
  • diodă senzor;
  • tavan exterior.

Fiecare dintre aceste soiuri oferă un iluminat eficient și de înaltă calitate. Produsele  variază ca formă și dimensiune. La un dispozitiv pot fi atașate mai multe surse de lumină diferite. Pentru a alege modelul potrivit, ar trebui să acorzi atenție următorilor parametri: putere, culoarea luminii și luminozitatea, unghiul deschiderii fasciculului luminos, tipul încăperii în care va fi instalat corpul de iluminat suspendat.

Modele încorporate

Pentru tavanele extinse, este mai bine să selectezi modele încorporate. Acestea îți permit să creezi cea mai unică iluminare și să ai un design foarte original. Corpurile liniare de iluminat tactile sunt foarte populare în ultima vreme. Acestea asigură că lumina este aprinsă atunci când o persoană se află în zonă. Produsele senzoriale vor fi o soluție excelentă pentru bucătărie, toaletă sau baie. De asemenea, pot fi folosite pentru a ilumina holurile mari și încăperile tehnice și de asemenea, este o modalitate economică de a crea un iluminat de calitate pe o suprafață mare. Profilele sunt furnizate cu multe accesorii (dispozitive de fixare, suspensii etc.). Instalarea corpurilor liniare de iluminat este destul de simplă. Inițial, trebuie să întocmești o diagramă de conexiune pentru a nu pierde puncte importante.