A susține, a sărbători, a fi iertat, a spune că te iubesc; vara, iarna sau primăvara: cum să alegi buchete de flori speciale potrivite de oferit?

De secole, ne-am oferit unul altuia flori ca semn de dragoste, prietenie sau iertare, iar această tradiție pare să aibă un viitor strălucit în față. Însă, în fața gamei vaste de flori pe care ne-o oferă natura și prin prisma limbajului bogat și uneori ambivalent care le este atribuit, alegerea florilor de oferit nu este întotdeauna o joacă de copil.

Alegerea florilor potrivite: Cu ce ​​ocazie?

Pentru a alege florile potrivite, prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este „Cu ce ​​ocazie voi darui aceste buchete de flori speciale?”. Dragoste, ziua de naștere, naștere, doliu sau atenție spontană, de fapt, mai mult decât un cadou inofensiv, florile poartă mesaje care variază în funcție de situație.

Pentru a face o declarație de dragoste, de exemplu, vei favoriza florile roz sau roșii, care exprimă, respectiv, o dragoste emergentă și o flacără de foc… Trandafirii sunt perfecti pentru asta, dar nu sunt singurii: lalele, orhidee, garoafe.

Pentru o nuntă, vei prefera florile albe sau un buchet în tonuri deschise și pastelate, cu varietăți precum trandafir, bujor, orhidee sau hortensie.

Pentru a sărbători o naștere, vei alege flori care corespund lunii evenimentului fericit, punând accent pe tonuri moi și vesele precum roz, alb sau mov.

În caz de doliu sau pentru a înflori un mormânt, este, în general, de preferat să optezi pentru așa-numitele flori „clasice”, precum crizanteme, ciclame, trandafir sau gerbera. Deși de mult timp a fost obișnuit să se limiteze la tonuri de alb și pastel, manierele au devenit mai flexibile, iar culorile calde și reconfortante sunt acum binevenite în aceste vremuri dificile.

Alege tipul de buchet de flori

Un braț de flori, o plantă în ghiveci, un aranjament floral, un buchet compozit: atunci când vine vorba de alegerea tipului de buchet de flori pe care să-l oferi, ai de unde face alegerea. Deci, cum îl alegi?

  • Buchete de flori

Buchetele de flori sunt de obicei formate dintr-o singură varietate de flori și pot fi monocrome sau multicolore. Acest tip de buchet este disponibil în toate circumstanțele și pentru toate buzunarele.

Florile pe care le adună, numărul și culoarea lor sunt cele care variază mesajul transmis… și prețul buchetului! Puteți spune „Te iubesc” cu un buchet de trandafiri roșii, să-ți trimiți cele mai bune urări cu un buchet de lisianthus sau să-ți oferi condoleanțe cu un buchet de dianthus.

  • Buchete compozite

Buchetele compozite sunt creații florale care combină mai multe specii de flori jucându-se cu liniile, culorile, volumele… Buchetul compozit este disponibil la infinit pentru a-ți face inima să vorbească cu dragoste indiferent de ocazie.

  • Aranjamente florale

Aranjamentul floral se deosebește de alte tipuri de buchete deoarece include un recipient. Acesta din urmă poate fi un ghiveci, o pernă matlasată, un coș, un personaj, pe scurt, orice este posibil!

Aranjamentul floral permite florarului sa dea frau liber imaginatiei sale pentru a realiza un obiect unic care sa iti marcheze ocaziile speciale.