Fațetele dentare sunt folii subțiri care se așează direct pe partea din față a dinților pentru a-și îmbunătăți aspectul estetic. Fațetele sunt o soluție excelentă pentru corectarea mai multor defecte cosmetice minore. Scopul fațatelor este de a-ți oferi un zâmbet armonios prin corectarea unui dinte care a fost fie fisurat, colorat, fracturat sau ușor nealiniat, fie chiar pentru a umple un gol între doi dinți.

Există două tipuri de furnir: fațetele dentare din compozit și fațetele dentare ceramice.

Fațetele dentare din compozit

Fațetele dentare din compozit sunt fabricate direct de către dentist și modelat direct pe dinte. Este necesară o singură întâlnire pentru această procedură care îți va reda strălucirea zâmbetului și îți va ascunde imperfecțiunile iar ca să afli un preț fațete dentare contactează o clinică stomatologică.

Fațetele dentare ceramice

Fațetele dentare ceramice au aceeași funcție ca fațetele dentare din compozit. Pe de altă parte, sunt fabricate în laborator. Fațetele dentare ceramice sunt un pic ca o unghie falsă mulată în dinte și cimentată în fața dintelui. Va fi nevoie de două întâlniri pentru procedura completă: o primă pentru pregătirea dintelui și amprenta care va fi utilizată pentru realizarea fațetei în laborator, precum și o a doua pentru a permite profesionistului să cimenteze fațeta dentară pe dinte.

Cum să le alegi?

Cele două tipuri de fațate dentare permit:

  • Îmbunătățirea aspectului zâmbetului, menținând în același timp sănătatea dinților.
  • Crearea unui zâmbet armonios (culoare, forma dinților).

Avantajele fațetelor compozite:

  • Producerea mai multor fațete într-o singură vizită.
  • Cost mai mic decât fațetele dentare ceramice.
  • Reparabile ușor atunci când este necesar.

Avantajele fațetelor ceramice:

  • Păstrează aspectul translucid și strălucitor al dinților.
  • Oferă o durată de viață mai lungă decât fațetele compozite.
  • Nu schimba culoarea în timp.

Ce tip de fațete ceramice alegi?

Este nevoie să îți faci o programare la o clinica stomatologică Dentocare București pentru o evaluare estetică a zâmbetului tău și o discuție despre situația ta. Vei primi sfaturi și vei fi ghidat către soluția care ți se potrivește cel mai bine. În funcție de gradul de restaurare care trebuie întreprins și în funcție de bugetul tău, va fi necesară o alegere între diferite tehnici. Este o investiție în timp, este important să faci o alegere înțeleaptă pentru a nu greși. Un zâmbet este semnătura ta, corespunde imaginii pe care vrei să o transmiți. Munca efectuată pe o fațetă dentară face posibilă distincția dintre calitatea și netezimea fiecărui dinte în funcție de personalitatea ta de textura și luminozitatea pielii tale, precum și în funcție de forma feței tale. Acest lucru este posibil numai cu fațete ceramice personalizate.

Pentru fațetele dentare ceramice va fi necesară o amprentă a dinților tăi în prealabil, ceea ce înseamnă că sunt de așteptat cel puțin două sesiuni.

Fațetele dentare sunt un tratament dentar estetic care nu este rambursat de asigurările sociale și de fondurile mutuale. Înainte de orice instalare de fațete dentare, trebuie să ai o bună sănătate gingivală și dentară. Orice problemă de gingivită sau boală parodontală trebuie tratată în prealabil.