Câinii sunt carnivori și au nevoie de proteine în dieta lor pentru a-și menține masa musculară slabă, pentru a evita obezitatea și pentru a susține nivelul de activitate. Hrana umedă pentru câini este special formulată pentru un conținut ridicat de umiditate, ceea ce ajută câinii să se hidrateze și să obțină mai multe lichide din hrană. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre hrana umedă vs. uscată pentru câini și care este cea mai bună pentru cățelul dumneavoastră. Veterinarii recomandă hrana uscată pentru câini, deoarece are mai puține calorii și este mai puțin predispusă la dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, tinde să fie mai puțin costisitoare decât mâncarea umedă pentru câini (deși puteți găsi oferte la aceasta din urmă). Iată ce trebuie să știți despre alegerea între hrana umedă și cea uscată pentru câini, inclusiv avantajele și dezavantajele nutriționale ale fiecărui tip:

Care este diferența dintre hrana uscată și cea umedă pentru câini?

Hrana uscată pentru câini este un amestec de carne, grăsimi și carbohidrați care este coaptă și uscată, ceea ce o face stabilă la raft pentru o perioadă mai lungă de timp. Deoarece este mai puțin probabil să se strice decât mâncarea umedă, este o sursă mai sigură de nutrienți pentru câini. Hrana uscată pentru câini poate fi achiziționată ca o dietă completă sau ca parte a unei diete echilibrate (cu alte suplimente). Hrana umeda pentru caini este un amestec de carne, apă, vitamine, minerale și alți nutrienți care sunt coapte și apoi congelate. Hrana umedă pentru câini este mai perisabilă decât cea uscată și poate fi păstrată proaspătă în frigider pentru o perioadă mai scurtă de timp decât cea uscată. Hrana umedă pentru câini este de obicei preparată cu pui sau pește adevărat, în timp ce hrana uscată este preparată cu alte ingrediente pe bază de carne.

Beneficiile nutriționale ale hranei uscate pentru câini

Hrana uscată pentru câini conține, în general, mai multe proteine decât cea umedă, ceea ce este bun pentru masa musculară slabă a câinelui dumneavoastră. Hrana uscată este, de asemenea, de obicei bogată în calciu, care ajută la prevenirea problemelor osoase la câini. Hrana uscată pentru câini este îmbogățită cu mai multe vitamine și minerale necesare decât hrana umedă, ceea ce o face mai fiabilă ca o dietă completă și echilibrată. Câinii care au alergii sau sensibilități la ingredientele din hrana umedă pot folosi adesea hrana uscată ca o sursă mai sigură de nutrienți. Dacă aveți o întrebare despre beneficiile nutriționale ale hranei uscate pentru câini, consultați medicul veterinar.

Beneficiile nutriționale ale hranei umede pentru câini

Hrana umedă pentru câini este făcută cu bucăți reale de carne, ceea ce este mai bun pentru hidratarea câinilor decât ingredientele pe bază de carne din hrana uscată. Hrana umedă pentru câini conține, de asemenea, mai multă apă, așa că este o dietă bună pentru câinii ale căror nevoi alimentare trebuie rehidratate. Hrana umedă pentru câini oferă vitamine și minerale esențiale. Cu toate acestea, nu este îmbogățită cu la fel de multe vitamine și minerale ca și hrana uscată pentru câini. De asemenea, hrana umedă conține mai mulți carbohidrați decât hrana uscată. Deși carbohidrații nu sunt răi pentru câini, aceștia furnizează mai multe calorii decât hrana uscată și pot duce la obezitate dacă nu se reglează consumul de hrană uscată a câinelui dumneavoastră.

Dezavantaje ale hranei uscate pentru câini

Hrana uscată pentru câini are semnificativ mai multe calorii decât cea umedă și nu este la fel de bogată în hidratare pentru câini. Un câine care mănâncă doar hrană uscată are nevoie de mai multă apă decât unul care mănâncă o combinație de hrană umedă și uscată, ceea ce poate fi dificil de reglementat pentru stăpâni. Hrana uscata pentru caini poate fi mai puțin atrăgătoare pentru câini decât cea umedă, ceea ce îi poate determina să mănânce prea puțin sau prea mult. Hrana umedă poate fi mai bogată în grăsimi, ceea ce poate duce la creșterea colesterolului la câini și la creșterea în greutate dacă aportul de hrană uscată nu este reglementat corespunzător.

Dezavantajele hranei umede pentru câini

Hrana umedă pentru câini are semnificativ mai multe calorii decât cea uscată și nu este la fel de bogată în hidratare pentru câini. Un câine care mănâncă doar hrană umedă are nevoie de mai multă apă decât unul care mănâncă o combinație de hrană umedă și uscată, ceea ce poate fi dificil de reglat. Hrana umedă poate fi mai bogată în grăsimi și mai puțin digerabilă decât cea uscată, ceea ce poate duce la creșterea colesterolului la câini și la creșterea în greutate dacă aportul de hrană uscată nu este reglementat corespunzător. Hrana umedă se poate strica rapid și poate fi o sursă de bacterii dăunătoare.

Final Cuvinte

Hrana uscată pentru câini este mai fiabilă decât cea umedă ca o dietă completă și echilibrată și este mai bună pentru câinii care au deja colesterolul ridicat. Hrana umedă pentru câini este o alegere mai bună pentru câinii a căror dietă are nevoie de rehidratare și ai căror stăpâni pot regla cu atenție consumul de apă și hrană uscată. Câinii sunt carnivori și au nevoie de proteine în dieta lor pentru a menține masa musculară slabă, pentru a evita obezitatea și pentru a susține nivelul de activitate. Hrana umedă pentru câini are un conținut mai mare de umiditate, ceea ce îi ajută pe câini să se hidrateze și să obțină mai multe lichide din hrană.