Un meta tag este un text care este redactat special pentru motoarele de căutare. Rolul acestuia este foarte important din punct de vedere SEO. Cu cât meta tag-ul va fi mai bine realizat cu atât utilizatorii vor fi mai interesați să ajungă la website-ul tău.

Cu ajutorul unor meta tag-uri vei obține un trafic mai mare pe motoarele de căutare.

De ce sunt importante meta tag-urile?

Meta tag-urile influențează foarte multe modul în care website-ul tău apare pe motoarele de căutare. Numărul de utilizatori care vor da click pe meta tag influențează în mod direct traficul dar și rata de conversie.

Ca să poți avea parte de un website de succes trebuie să știi că meta tag-urile sunt o parte importantă a unei strategii SEO de cea mai bună calitate. Cu toate că unele meta tag-uri nu vor avea un impact direct asupra clasamentului website-ului tău, este important să le realizezi în mod calitativ.

Care sunt tipurile de meta tag-uri esențiale pentru SEO

Ai nevoie de meta tag-uri pentru ca website-ul tău să fie cât mai solid și pentru ca acesta să aibă parte de o promovare pe cinste. Optează pentru servicii de SEO de cea mai bună calitate și vei avea parte de rezultatele pe care le dorești.

Title Tag

Este recomandat să ai parte de un title tag unic pe fiecare pagină a website-ului tău. Un title tag este un HTML care specifică titlul unei pagini web. Pe acest titlu se poate da click și este esențial pentru experiența utilizatorului dar și pentru SEO.

Un title tag ar trebui să aibă o dimensiune de 50 – 60 caractere și trebuie să ofere o prima impresie corectă. Mai exact, trebuie să ajute motoarele de căutare să înțeleagă ce este în pagina ta.

Meta descriere

O meta descriere este un scurt rezumat al unei pagini web.  Aceasta poate avea orice lungime dar din punct de vedere SEO este recomandat să nu depășească mai mult de 155 – 160 de caractere.

Este foarte important să realizezi cu multă atenție meta descrierile deoarece au un impact direct asupra clasamentelor de căutare dar și asupra comportamentului utilizatorilor.

Heading Tags

Heading tags sunt etichete HTMP care sunt utilizate pentru a identifica în timp util titlurile și subtitlurile dintr-un conținut. Acestea sunt  foarte importante pentru organizarea textului dar și a conținutului. Trebuie să tratezi cu multă seriozitate utilizarea acestora.

Textul trebuie să fie marcat cu eticheta H1 deoarece acesta este modul în care anunți motoarele de căutare că acela este cel mai important text de pe pagină. Cu cât vei folosi mai multe heading tags cu atât textul va fi mai ușor de parcurs.

Pentru utilizatorii tăi subtitlurile sunt niște ancore care îi ajută să citească mai ușor textul și să îl înțeleagă mai bine.

Influența tag-urilor meta asupra vizibilității pe motoarele de căutare

Tag-urile meta sunt cu siguranță primul element pe care potențialii clienți îl văd și care poate stârni interesul acestora. Chiar dacă acestea nu îți influențează în mod direct poziționarea unui website este recomandat să le acorzi atenție pentru ca website-ul tău să aibă parte de o poziție mai bună pe motoarele de căutare.

Este foarte important să le captezi atenția potențialilor clienți și pentru asta trebuie să pui preț pe realizarea tag-urilor meta într-un mod calitativ. Încearcă să îți faci o idee despre cum vor arăta meta titlurile și meta descrierile pe care le realizezi pentru a avea parte de texte mai atractive și mai interesante.

Agenția SEO îți va oferi rezultate pe măsură

O agenție SEO va știi de fiecare dată care îți sunt dorințele și va reuși să pună accent pe tag-urile meta așa cum este recomandat. Vei avea parte de texte inspirate care să atragă potențialii clienți.  O agenție SEO știe foarte bine că un titlu meta și o descriere trebuie să se realizeze pentru utilizatori.

Acordă atenție tag-urilor meta iar vizibilitatea website-ului tău va fi îmbunătățită.