Durerea de spate este o problemă comună cu care se confruntă mulți oameni. Poate fi cauzată de o varietate de lucruri, cum ar fi o postură proastă, încordarea musculară sau o rănire.

Există multe opțiuni diferite pentru tratarea durerilor de spate. Cea mai bună abordare depinde de cauza durerii și de simptomele pe care le aveți. Discutați cu medicul despre ceea ce ar putea funcționa cel mai bine pentru voi.

Cauzele durerii de spate

Există o serie de cauze posibile pentru durerile de spate, care pot face o problemă dificilă de identificat și tratat. În multe cazuri, cauza exactă a durerii nu este cunoscută. Cu toate acestea, există câteva cauze comune care sunt adesea responsabile pentru durerile de spate.

1. Poziția proastă

Durerea de spate este o problemă comună cu care se confruntă mulți oameni, iar postura proastă este adesea de vină. Când vă ghemuiți sau vă cocoșați, coloana vertebrală nu este în poziția sa naturală și acest lucru poate provoca durere. Postura proastă poate duce la dureri de cap, dureri de gât, iar în timp, poate duce la afecțiuni mai severe cum ar fi lombosciatica. Vestea bună este că există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți postura și pentru a vă calma durerea.

În primul rând, fiți conștienți de postura voastră pe parcursul zilei. Când stați, stai în picioare sau mergeți, asigurați-vă că, coloana vertebrală este dreaptă și umerii sunt pe spate. În al doilea rând, întăriți-vă mușchii de bază cu exerciții precum abdomenele. În cele din urmă, faceți exerciții zilnic pentru a vă lungi mușchii și pentru a elibera tensiunea.

2. Obezitatea

Obezitatea este un factor de risc pentru multe probleme de sănătate, inclusiv durerile de spate.

Există multe cauze ale obezității, inclusiv alimentația proastă și lipsa exercițiilor fizice. Obezitatea poate fi cauzată și de afecțiuni medicale, cum ar fi tulburări hormonale sau factori genetici. Oricare ar fi cauza, obezitatea expune oamenii riscului de a dezvolta dureri de spate.

Obezitatea crește tensiunea asupra coloanei vertebrale și a mușchilor din spate, ceea ce poate duce la durere. Excesul de greutate poate provoca, de asemenea, inflamarea articulațiilor din spate, ceea ce poate provoca durere.

3. Probleme ale coloanei vertebrale

Un tip comun de problemă a coloanei vertebrale este cunoscut sub numele de hernie de disc. Acest lucru se întâmplă atunci când centrul de tip gel al unui disc iese printr-o ruptură în inelul exterior al discului. Acest lucru poate pune presiune asupra măduvei spinării sau a rădăcinilor nervoase și poate provoca durere, amorțeală, furnicături sau slăbiciune la nivelul brațelor sau picioarelor. O altă problemă comună a coloanei vertebrale se numește stenoză a coloanei vertebrale. Acest lucru se întâmplă atunci când spațiile din interiorul coloanei vertebrale se îngustează, ceea ce pune presiune asupra măduvei spinării și a nervilor. Acest lucru poate provoca durere, amorțeală, furnicături sau slăbiciune în picioare.

Opțiuni de tratament

Durerea de spate este o problemă comună cu care se confruntă mulți oameni. Deși există multe opțiuni fără prescripție medicală disponibile pentru a trata durerile de spate, unii oameni ar putea avea nevoie de un tratament mai agresiv. Iată câteva opțiuni pentru tratarea durerilor de spate:

Kinetoterapie: Un terapeut fizic vă poate ajuta să vă întăriți mușchii din spate și să vă îmbunătățiți flexibilitatea. De asemenea, vă pot învăța cum să vă mișcați corect pentru a evita afecțiuni suplimentare.

Îngrijire chiropractică: un chiropractician vă poate ajuta să vă aliniați coloana vertebrală și să vă ușureze presiunea asupra nervilor. De asemenea, ei pot recomanda exerciții și întinderi pentru a ajuta la reducerea durerii.

Masajul: Masajul poate ajuta la relaxarea mușchilor din spate și la reducerea inflamației. De asemenea, poate îmbunătăți fluxul sanguin și vă poate ajuta să dormiți mai bine.

Acupunctura: Acupunctura este o practică chineză veche care implică introducerea unor ace subțiri în piele în anumite puncte ale corpului.