Deținerea și îngrijirea imobilelor poate fi un loc de muncă cu normă întreagă. Pentru proprietarii care nu pot sau nu vor să facă totul singuri, firmele de administrare a imobilelor sunt răspunsul. Iar o companie de administrare a imobilelor, cu experiență, are capacitatea de a gestiona foarte bine toate nevoile apărute zi de zi.

Firma de administrare a imobilelor – cine merită să apeleze la serviciile acesteia?

Unii oameni cumpără proprietăți de închiriere cu planuri de a fi un proprietar practic. Mulți au succes în a răspunde nevoilor de zi cu zi ale chiriașilor lor. Alții, însă, pot fi copleșiți de cât de multă muncă este implicată, mai ales dacă au un alt loc de muncă. Menținerea pasului cu întreținerea, colectarea chiriei, contabilitatea și situațiile de urgență devine din ce în ce mai dificilă cu cât dețin mai multe imobile.

Apoi, sunt proprietarii de imobile închiriate care sunt în afacere doar pentru oportunitatea de investiție. Ei intenționează să angajeze pe cineva care să se ocupe de managementul zilnic, încă din prima zi.

Firmele de administrare imobiliară pot satisface nevoile tuturor tipuri de proprietari. Fiecare companie este diferită, dar majoritatea urmează aceleași principii de bază. Cunoașterea modului în care funcționează acestea poate ajuta un proprietar să decidă dacă are nevoie de serviciile unei astfel de firme și să o găsească pe cea mai bună.

Ce face o firmă de administrare a imobilelor?

Firmele de administrare a imobilelor ușurează sarcina proprietarilor de proprietăți, asumând o varietate de sarcini. Proprietarii plătesc pentru a gestiona atât operațiunile de rutină, cât și situațiile de urgență. Lista exactă a ceea ce va fi delegat companiei de administrare va fi specificată într-un contract, precum și condițiile de plată (mai multe despre asta mai târziu).

Aceste firme pot avea propriul personal pentru a face munca sau pot folosi diferiți furnizori pentru proiectele care trebuie realizate. Mulți aleg ambele variante. De exemplu, o companie poate angaja un om care face mici reparații, tunde gazonul și aspiră intrarea și holurile. Ei pot angaja un dulgher profesionist, un instalator sau o echipă de curățenie.

Atribuții tipice oferite de o firmă de administrare a imobilelor sunt:

 • Verificarea noilor chiriași și verificarea antecedentelor
 • Curățarea unităților la plecarea chiriașilor și pregătirea acestora pentru noii chiriași
 • Întocmirea actelor de închiriere
 • Administrare financiară imobile
 • Colectarea chiriei, operațiuni bancare și contabilitate
 • Răspuns la solicitările de întreținere și reparații
 • Întreținerea terenurilor și a zonelor comune (îngrijirea gazonului, deszăpezirea, măturarea etc.)
 • Gestionarea plăților întârziate, litigiile cu chiriașii sau evacuările

Când merită să apelezi la o firmă de administrare imobile?

Există câteva situații când este clar că angajarea unei companii de administrare a imobilelor este cea mai bună idee, și anume:

 • Deținerea mai multor unități de închiriere, în special în locații diferite, poate face imposibil ca o singură persoană să se descurce. Chiar și una sau două case sau apartamente pot fi prea mult pe măsură ce proprietarul îmbătrânește.
 • Proprietarul poate locui departe de proprietate. Trebuie să existe cineva la fața locului sau în apropiere pentru a răspunde nevoilor chiriașilor.
 • Este posibil ca investitorii să nu dorească să aibă anumite responsabilități . Lucrând cu o firmă de administrare a imobilelor, ei externalizează numeroase aspecte legate de imobile și asociații de proprietari.

O firmă de administrare imobile, așa cum este Gorand, oferă o gamă completă de servicii pentru asociațiile de proprietari, oferind transparență totală și posibilitatea de a personaliza serviciile pentru fiecare client în parte. Astfel, atunci când ai nevoie de management financiar imobiliar, Gorand este cea mai bună opțiune pentru tine.

Administrarea financiară a unei proprietăți este o mare responsabilitate și o firmă de administrare a imobilelor este o opțiune foarte potrivită pentru mulți investitori și proprietari de case. Echipa acestei firme are experiența și cunoștințele necesare pentru a rezolva cu mult profesionalism fiecare sarcină sau provocare apărută. În acest fel, îți sunt oferite cele mai bune servicii pentru asociațiile de proprietari.