Auzim destul de des faptul că tinerele sunt atrase de ideea câștigului mare într-un timp scurt și nu se sfiesc să aleagă calea videochatului. Această industrie intrigă și în egală măsură sfidează orice context economic. În plus, un astfel de job poate fi unul de termen lung. Iată doar câteva din motivele pentru care tinerele doresc să fie modele la studiourile de profil.

 

Astfel de locuri de munca la un studio de videochat din Bucuresti sunt cu atât mai tentante, cu cât cerințele de angajare nu sunt atât de mari. Spre exemplu, este menționat adesea în oferta de job că aspirantele la acest job ar trebui să știe limba engleză – oricum o vor perfecționa datorită trainingului oferit gratuit de către cei de la studio. De asemenea, ar trebui să fie ceva mai dezinhibate și să știe să folosească cât de cât un pc.

 

Training gratuit, pentru că nimeni nu s-a născut învățat

 

Un aspect poate curios și atipic în acest domeniu este că fetele nu trebuie să aibă neapărat experiență. Nu este neapărat unul din acele anunțuri clasice: experiența nu contează, ar fi totuși de preferat să o ai sau constituie un avantaj. Ideea este că fiecare studio de profil funcționează după propriile sale reguli și are propria să rețetă de succes. Prin urmare, își asumă să ofere fetelor training încă din prima lor zi de activitate.

 

Trainingul este oferit gratuit, are durată de 3 luni și este menit să le ajute pe fete să își între în ritm, să descopere acest domeniu și secretele sale. Ce-i drept, fiecare fată în parte este responsabilă de succesul sau și de evoluția pe care o poate avea. Pe cât este de implicată și dornică să evolueze, pe atât de bine va fi răsplătită. Nu doar financiar, ci și non financiar.

 

Bonusuri generoase

 

Cel puțin la Studioul Prime sunt promise – dar și oferite – bonusuri generoase. Acestea constau în sume de bani ce se adaugă salariului inițial. Pot fi obținute bonusuri de performanță, dar și de recomandare. Mai mult decât atât, în cadrul acestui studio de profil este oferit implicit bonus pentru cine petrece cele mai multe ore online sau pentru modelul cu cea mai bună performanță. Unora li se pot deconta operații estetice, altora li se oferă spre exemplu city break-uri.

 

Cu așa beneficii, pare de înțeles cum se face că tinerele sunt dornice să încerce acest domeniu chiar la scurt timp după ce devin majore. Este frustrant pentru ele să își dorească să ai un job bine plătit dar să nu îl poată obține. Li se spune că sunt prea tinere și fără experiență. Ar dura ani să acumuleze experiență în câmpul muncii și mult prea mult până când își vor putea îndeplini unele dorințe și până când vor putea obține  independența financiară mult dorită. Calea mai scurtă spre aceste dorințe se pare că au găsit-o în videochat. Nu oriunde, ci la Studioul Prime.

 

 

Contact: Piața Victoriei (Metrou Victoriei)