În cazul unui accident de mașină, este important să aveți consiliere juridică cât mai curând posibil. Un avocat vă poate ajuta să vă înțelegeți drepturile. De asemenea, un avocat vă poate ajuta să negociați o înțelegere echitabilă cu cealaltă parte.

Dacă sunteți rănit într-un accident de mașină, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri pentru facturile medicale, salariile pierdute, durere și suferință. Un avocat cu experiență în accidente auto vă poate ajuta să obțineți compensația pe care o meritați.

Este important să vă consultați cu un avocat cât mai curând posibil după un accident de mașină, astfel încât acesta să poată începe să lucreze la cazul dumneavoastră și să vă protejeze drepturile. Dacă așteptați prea mult pentru a vă consulta cu un avocat, probele pot fi pierdute sau martorii pot uita ceea ce au văzut.

Ce se poate face pentru a fi despăgubit în cazul unui accident de circulație?

Dacă ai suferit vătămări corporale ca urmare a unui accident de circulație și nu ai provocat voluntar acest accident, dreptul tău la despăgubire este complet. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmezi câțiva pași.

În primul rând, trebuie să faci o declarație a accidentului. În general, acest lucru are ca rezultat elaborarea unui raport amiabil.

Apoi, asigurătorul mandatat va trimite o scrisoare victimei pentru a-i informa drepturile sale. Acestea au ca rezultat obținerea gratuită a raportului și asistența unui avocat sau a unui medic. În această scrisoare, victima poate găsi un chestionar pe care va trebui să îl completeze și să îl returneze în termen de șase săptămâni.

Victima va trebui să fie supusă unui examen medical. Medicul desemnat de asigurător va examina diferitele documente din dosarul medical. Reține că aceasta din urmă poate fi solicitată chiar de către victimă. De asemenea, victima are dreptul să fie asistată de un medic.

Odată ce s-au făcut pașii anteriori, victima va primi ceea ce este cunoscut sub numele de o ofertă de compensare a accidentelor de circulație. Pentru fiecare dintre pierderile reținute, asigurătorul trebuie să facă o propunere în termen de opt luni de la accident. Victima poate fie să accepte oferta și va primi despăgubirea în termen de 45 de zile de la acceptarea acesteia, fie să o refuze prin trimiterea unei scrisori recomandate cu confirmare de primire.

100 de zile de îngrijiri medicale

Victima ale cărei vătămări au fost evaluate ca necesitând 100 zile îngrijiri medicale are posibilitatea de a obține despăgubiri materiale și morale atât printr-o cerere de constituire de parte civilă, formulată în cadrul procesului penal, cât și pe calea unei acțiuni separate, adresată instanței civile.

Instanța de judecată învestită cu o cerere în pretenții reprezentând daune morale in accidente rutiere pentru o victimă ale cărei leziuni necesită 100 zile îngrijiri medicale, în evaluarea sumelor banești acordate, nu poate fi obigată să efectueze un simplu calcul matematic prin înmulțirea zilelor de îngrijiri medicale cu o sumă fixă.

Avantajul procedurii contencioase, cu precădere atunci când partea este reprezentată de un avocat 100 zile îngrijiri medicale, este definit de posibilitatea de a combate refuzul nejustificat al societății de asigurări de a acorda daunele solicitate, obținând o soluție favorabilă victimei.

Concluzie

În cazul în care sunteți implicat într-un accident rutier, este important să solicitați un sfat juridic cât mai curând posibil. Un avocat cu experiență vă poate ajuta cu procesul juridic complex și să vă asigurați că drepturile dumneavoastră sunt protejate.

Deși poate fi tentant să gestionezi singur cazul, acest lucru nu este de obicei în interesul tău. Companiile de asigurări au avocați cu experiență în tratarea acestor tipuri de cazuri și vor profita adesea de persoane care nu sunt reprezentate de avocați.

Un avocat vă poate ajuta, de asemenea, să recuperați daunele la care ați putea avea dreptul, cum ar fi cheltuieli medicale, salarii pierdute și durere și suferință. Dacă ați fost implicat într-un accident rutier, contactați astăzi un avocat cu experiență în accidente rutiere pentru a discuta cazul dumneavoastră.