Versatili și eleganți, balerinii au fost o încălțăminte de bază de-a lungul deceniilor. Poate că în ultimii ani, nu s-au bucurat de popularitatea pe care o merită, dar în anul 2022 cu siguranță vor reveni în atenția noastră. Așa cum probabil bănuiți deja, balerinii și-au făcut debutul mai întâi pe scenă, în cadrul actelor de balet, după care au făcut trecerea și la moda de stradă.

Care este istoria balerinilor?

Uitându-ne puțin la istoria balerinilor, vom vedea că balerinii și-au făcut prima apariție pe scenă în anul 1680, la Academia Regală de Dans din Franța. La acea vreme, se punea accent pe alungirea siluetelor dansatorilor, așa că funcționalitatea a trecut pe un plan secund. Pe atunci, balerinii erau prevăzuți cu toc și, de abia pe la sfârșitul anilor 1720, au apărut balerinii cu design plat, care au contribuit enorm la perfecționarea actelor elegante de balet. Iată că până astăzi, balerinii folosesc acest stil mai simplu, care este deosebit de apreciat. Cândva în anul 1947, designerul italian Rose Repetto a creat o pereche de balerini pentru fiul său dansator și coregraf, după ce a admirat timp îndelungat frumusețea acestor pantofi. În scurt timp, balerinii au reprezentat una dintre cele mai mari tendințe în rândul dansatorilor de balet al Operei din Paris. De pe scenă, balerinii și-au făcut loc și pe străzi. Vedete precum Brigitte Bardot și Audrey Hepburn au transformat balerinii confortabili și eleganți într-un must-have clasic pentru orice garderobă.

Balerinii – mereu în tendințe

Dacă am încerca să ne aducem aminte de moda anilor 2000, cel mai probabil nu ne-ar veni în minte pantofii cu toc, ci tot balerinii. Pe atunci, balerinii erau purtați la fuste plisate în carouri, la jambiere de trei sferturi din dantelă și la tricouri grafice. Iată că în anul 2022, balerinii recuceresc moda de stradă, mai convingător ca oricând. Celine, Dior și Chanel sunt unele dintre cele mai proeminente mărci de designer care au primit recunoaștere din partea celebrităților pentru pantofii lor emblematici, care dau naștere la o varietate de ținute sofisticate, elegante și atât de perfecte. Dacă doriți să știți care sunt tendințele anului 2022 în ceea ce privește balerinii, iată că balerinii Chanel în două tonuri, și anume nude și negru, cu toc miniatural, sunt printre cei mai apreciați și râvniți. Se pot purta cu mare ușurință la o varietate de ținute vestimentare, de la blugi crop, cămăși de in, tunici și până la rochii lejere.

În ciuda frumuseții și simplității balerinilor Chanel, la mare căutare vor fi și balerinii cu un design ușor mai elaborat. Modelele mai pline de farmec, cu ornamente sau bijuterii încrustate, cu imprimeu tweed, din piele lăcuită sau din catifea se află în tendințe. La fel de căutați vor fi și balerinii cu bretele pentru glezne, cu fundițe din mătase sau cu alte ornamente delicate. În colecția Formazione shoes veți găsi o varietate de balerini cu care nu veți da greș pe parcursul anului 2022.

Balerinii au devenit atât de apreciați și atât de populari tocmai datorită capacității lor de a se potrivi perfect cu o varietate de articole vestimentare. La fel ca o pereche de adidași simpli albi, balerinii completează cu ușurință o varietate de ținute casual, oferind confort la purtare și o notă de eleganță. Indiferent dacă adoptați un stil vestimentar mai formal sau ceva mai casual, balerinii sunt de nelipsit. Iar dacă ați început să vă puneți la punct propria garderobă-capsulă, atunci balerinii reprezintă o completare grozavă, la fel ca blugii skinny, tricourile albe și jacheta de piele.