Pentru o nuntă ai nevoie de flori, în primul rând. Comanda se face foarte ușor, fiind necesar să intri pe site-ul florăriei și să alegi buchetul miresei, o coroniță, dacă aceasta este opțiunea ta de decor a capului, buchete de flori și lumânări nași. În trecut, buchetul de mireasă era din usturoi, ierburi și grâu. Usturoiul era folosit în buchet împotriva spiritelor rele, iar ierburile și grâul simbolizau o familie sănătoasă și roditoare.

Poți comanda livrare flori București de la florăria online okflora.ro. Treptat, buchetele de mireasă au devenit decorative și pot fi comandate ușor online.

Tradiții și obiceiuri întâlnite la o nuntă

În zilele noastre, buchetul de mireasă este o compoziție foarte frumoasă de flori care sunt prinse într-un buchet. Tradiția dictează ca toate doamnele necăsătorite prezente la nuntă să se adune, iar mireasa să se întoarcă cu spatele și să-și arunce buchetul spre ele. Oricare dintre ele va prinde buchetul, va fi următoarea mireasă. În urmă cu câțiva ani, această tradiție a nunții se desfășura cel mai adesea în fața bisericii, dar acum miresele își aruncă buchetul în timpul sărbătorii nunții.

Voalul miresei

A fost odată la Roma o lege specială care cerea miresei să poarte o rochie albă pentru ca nunta să fie legitimă. Albul simboliza inocența miresei. Această tradiție a fost transferată în țara noastră de-a lungul anilor. Înainte de a apărea, însă, conform vechilor obiceiuri, mireasa trebuia să poarte voalul nu numai pe spate, ci și pe față. Voalul pe care îl folosesc miresele este din tul. Se credea că voalul de mireasă de pe față, protejează mireasa de deochi. Aceasta este explicația obiceiului miresei de a nu se dezvălui înainte de ceremonia oficială.

Mireasa pe stânga, mirele pe dreapta

În mod tradițional, în trecut, mireasa stătea întotdeauna pe partea stângă a mirelui, deoarece mâna dreaptă trebuia să fie liberă pentru a-și apuca sabia, dacă era necesar. Astăzi, acest lucru vine cu ideea că mireasa este aproape de inima mirelui.

Tinerii căsătoriți schimbă verighetele

Forma lor rotundă exprimă iubirea eternă și mai exact „Iubirea nu ar trebui să aibă sfârșit, la fel cum nu există niciun sfârșit pentru verighetă”. Inelul este așezat pe degetul inelar, deoarece vechii greci credeau că venele de pe acel deget mergeau direct la inimă. La început, inelele erau folosite pentru a sigila uniunea, la fel cum au fost sigilate alte acorduri importante.

Tortul de nuntă

Tortul de nuntă simbolizează fertilitatea și speranța unei vieți dulci și fericite. Ritualul tăierii tortului de nuntă, în care tinerii căsătoriți se hrănesc reciproc, este un moment foarte special al fiecărei nunți. Face parte din ritualul nunții. Primele bucăți ale tortului de nuntă se împart cuplurilor care își doresc ca viața lor să fie cât mai dulce.

Lumânări nași

Lumânările aprinse ale nașilor alungă spiritele rele. Focul este, de asemenea, asociat cu căldura vetrei familiei. De aici și tradiția, de a comanda lumânări nași frumos decorate de la florăria online okflora.ro, pentru ca nașii să le țină de-a stânga și de-a dreapta mirilor.