Pe măsură ce ne apropiem de vară, este timpul să începem să ne gândim cum să avem grijă de pielea noastră. Desigur, puteți folosi aceleași loțiuni și creme pe care le folosiți pe tot parcursul anului, dar razele soarelui pot fi dure cu pielea dumneavoastră în timpul verii. Iar dacă plănuiți să petreceți mult timp în aer liber, este și mai important să vă pregătiți pielea pentru ceea ce vă așteaptă.

Deci, care sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti pielea pentru vară? Primul pas este să afli ce fel de protecție solară ar trebui să folosești. Este destul de ușor să iei o sticlă de SPF 30 de la farmacie – dar este acesta cel mai bun tip de protecție de cumpărat? Aveți nevoi speciale în ceea ce privește protejarea pielii de soare? De exemplu, dacă pielea dumneavoastră devine foarte uscată în lunile de vară, este posibil să doriți un alt tip de protecție solară decât cineva care are pielea grasă și vrea ceva ușor.

O altă opțiune este să discutați cu un dermatolog. Acesta va putea să vă ofere sfaturi în funcție de nevoile dvs. specifice, fie că asta înseamnă să găsiți un produs care să conțină ingrediente precum acidul glicolic sau unul care are un indice SPF mai mare.

Vrei să arăți cât mai bine când mergi la plajă sau la piscină vara aceasta?

Încă mai ai timp să îți pregătești pielea astfel încât să fie în cea mai bună formă posibilă. Iată câteva dintre cele mai bune tratamente cosmetice pe care să le iei în considerare, în funcție de care sunt preocupările tale:

-Terapie cu laser

Terapia cu laser ajută la combaterea acneei și a cicatricilor de acnee, precum și a daunelor provocate de soare. În esență, vă poate îmbunătăți pielea peste tot.

-Tratamente faciale

Un tratament facial într-un salon de înfrumusețare este o modalitate excelentă de a vă exfolia, curăța și hidrata pielea înainte de venirea verii.

-Microdermabraziune

Acest tratament îndepărtează celulele moarte ale pielii și vă lasă fața proaspătă și moale.

Protecție solară

Indiferent de tipul sau de tonusul pielii tale, crema de protecție solară este o necesitate. Razele soarelui pot fi dăunătoare pentru piele și, chiar dacă nu vă ardeți ușor, nu există niciun motiv să săriți peste protecția solară. Există o mulțime de cercetări care arată că crema de protecție solară previne liniile fine, ridurile și petele întunecate – ca să nu mai spunem că previne boli grave precum melanomul. Așa că, dacă sunteți deja religioasă în ceea ce privește aplicarea protecției solare în fiecare zi, bravo! Continuați să o faceți! Dacă nu, încercați să vă obișnuiți să o puneți în fiecare dimineață înainte de a ieși la soare. O bună regulă de bază este să folosiți cel puțin SPF 30 și să vă asigurați că aceasta protejează atât împotriva razelor UVA, cât și UVB.

Exfoliere

Dacă aveți pielea uscată, exfolierea vă poate ajuta să îndepărtați pielea moartă și să deblocați porii, astfel încât serurile și cremele hidratante să poată pătrunde cu adevărat. În acest fel, pielea ta rămâne hidratată chiar și pe timp de căldură. Poți să folosești un exfoliant ușor cu acid glicolic.

Folosirea unei creme hidratante

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că vă petreceți iarna cu crema hidratantă pe față, mâini și picioare. Crema hidratantă este minunată pentru a vă menține pielea moale și suplă în vremea rece, dar tinde să provoace și acumulări. Pentru a preveni ca acea acumulare să blocheze porii sau să îngreuneze aplicarea altor produse, încercați să vă exfoliați înainte de a aplica orice altceva.